Recomandări pentru susținerea activităților educaționale online

Ghiduri

Documentul prezintă, succint, recomandări pentru susținerea activităților educaționale online în Universitatea din București (UB), pentru a facilita orientarea cadrelor didactice în alegerea soluțiilor potrivite, în funcție de obiectivele fiecărei activități.

Documentul se adresează cadrelor didactice titulare sau asociate din Universitatea din București și va fi actualizat periodic, odată cu dezvoltarea facilităților de susținere a activităților educaționale online puse la dispoziție gradual de către Grupul de Coordonare a Activităților Educaționale Online din UB (GCAEO-UB) și Direcția IT&C a UB (DITC-UB).

Documentul face o sinteză a principalelor metode de desfășurare a activităților educaționale online, puse la dispoziție de UB sau de terți, grupate în metode imediate (urgente), metode adecvate și metode recomandate (optime), precum și sugestii pentru utilizarea acestor metode pentru desfășurarea activităților didactice prevăzute în planurile de învățământ ale programelor de studii. Documentul nu conține tutoriale pentru utilizarea metodelor prezentate, acestea fiind subsecvente.

Documentul nu își propune să prezinte toate mijloacele sau instrumentele de susținere a activităților educaționale online, prin urmare anumite opțiuni alternative pot lipsi din această sinteză. Toate metodele prezentate folosesc instrumente software gratuite sau versiunea gratuită a acestora sau instrumente software licențate, dar care pot fi folosite gratuit de comunitatea UB, datorită caracterului lor educațional sau în baza acordurilor încheiate între furnizori și UB.

Gramatovici Radu
Gramatovici Radu
Conferențiar universitar la Facultatea de Matematică și Informatică, prorector cu studenții și informatizarea, coordonator al Grupului de Coordonare a Activităților Educaționale Online al Universității din București.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *